Fafa’s Meze – falafelannos + bataattiranet:

5 Falafelia, salaattisekoitus, tabulea, hummusta, matbuhaa, tsatsikia, munakoisoa, tahinia, persiljaa ja pitaleipää + bataattiranskalaiset

Työstövaihe:

Vaikea saada soseutumaan, koska annos on hieman liian kuiva. Jouduttiin auttamaan lusikalla useampia kertoja. Lisättiin myös “hieman” oliiviöljyä.

Lopputulos:

Ulkonäkö: Annos näyttää tummalta hummukselta, jossa on paljon mausteita seassa. Maku: Maistuu pääasiassa falafelilta, mutta sisältää jonkin kirpsakan sivumaun.

Muuta: Annos alkuperäistä täyttävämpi ja hyvin kuiva. Ei pahaa missään nimessä, mutta raja tuli aika nopeasti vastaan juuri täyttävyyden takia.

TF:n Perjantailohi

Pala uunilohta, lohkoperunoita, sitrusmajoneesia, ketsuppia

Työstövaihe:

Raaka-aineet soseutuvat suhteellisen helposti, jos sekoittaa välillä lusikalla. Huomattavasti nopeampi ateria kuin falafelannos. Voitaneen todeta, että annoksen tilavuus ja tiheys vaikuttavat soseutumiseen huomattavan paljon.

Lopputulos:

Ulkonäkö: Epämääräinen kellertävän pinkki tahna. Maku: Parempi kuin useimmat kouluruuat. Aika kalaisa. Kyllä sitä ihan mielellään söi. Muuta: Olisi voinu olla enemmän kastiketta. Koostumus oli aika ällöttävä ja muistutti ala-asteen jotain kalajuttua, mutta siihenkin tottui.

Julkaistu GT:ssä 2/2017.